marți, 23 septembrie 2008

Curtezane, curve şi erotomaseuze

Spunea cineva că la noi nu s-a legalizat prostituţia?! Păi nu a prea fost nevoie, de vreme ce oricum, s-a instituţionalizat. Nu, nu mă refer la politică şi forurile în care preacurvesc aleşii neamului, desfătându-se într-un menage-a-trois cu minciuna şi epitetul ornant.

Mă gândesc mai degrabă la aşa-zisele cluburi de masaj erotic, reeditări stilizate, contemporane, ale stabilimentelor de odinioară. Nu vi se aprinde niciun felinar (roşu) la mansardă când sunteţi invitaţi la destindere într-un club a cărui adresă web nu a mai găsit liber decât domeniul wildpussy.ro??! Adresa am văzut-o într-o revistuţă dintre cele pe care le găseşti la Mall, la cinematografe. Asta îmi dă speranţă, că masajul erotic nu e decât o activitate recreativă ca oricare alta, care ar putea intra în civilizaţia zilei de mâine aşa cum au intrat mallurile în cea a zilei de azi.

Nici nu ar trebui să mă mire direcţia în care se scurg lucrurile!
Stau într-o zonă bună, înconjurată de străzi rău famate. Seară de seară, minione sau înalte, subţiri sau trupeşe, preotesele negricioase de la templul plăcerilor ies în întâmpinarea pelerinilor osteniţi de drumul prin hârtoapele bucureştene. Se opresc pe bordurile cele noi şi pantofiorii lor munciţi, imitaţie nappa, lucesc în bătaia felinarelor. Ies seară de seară, indiferent de vreme ori anotimp. Aş zice că o fac aproape cu sfinţenie, deşi ceea ce îi aşteaptă pe muşterii nu are nicio legătură cu religia, fiind mai curând un prozaic ritual al împreunării grăbite, decât unul al fertilităţii.

Faţă de templul ăsta preotesele nu au oricum nicio obligaţie. Poate doar faţă de proxeneţi şi protectori cu uniforme şi nevoi (co)rupte din realitate să mai aibă ceva datorii. Restul e plăcere! Durere. Şi tăcere.

Când trec pe lângă o astfel de femeie, simt nevoia să-i văd faţa. Nu ştiu de ce. E ca şi cum chipul ei ar trebui să-mi răspundă la întrebări cărora le e ruşine să se pună. Nu mă pot abţine. Dacă-s cu maşina, încetinesc şi mă uit cu luare aminte.
Văd acelaşi lucru mereu. Feţe şterse de expresie. O lume surpată pe dinăuntru. A cărei fortăreaţă e trupul…

Mă întreb mereu la ce s-or gândi bărbaţii care le abordează. Care e detaliul care face istoria acelei clipe toride, când carnea necunoscutului sfârâie pe cărbunii aprinşi de notorie. Or închide ochii, trucându-şi realitatea sau pur şi simplu le e bine acolo unde sunt? Cu fata aceea cu care-şi unesc, într-o decădere complice, nevoi simple, care-i ţin pentru câteva minute departe de lumea complicată a restului timpului.

Poate că pofta josnică se place cu dorinţa înaltă şi Mătăsariul devine atunci un somptuos harem în care ei sunt sultanii şi se lasă dezmierdaţi de ţiitoare cu trup fraged şi piele creolă, mirosind a mosk şi mandarină. A fruct oprit şi cădere liberă.
Poate nu am eu organ cu care să văd cum fata simplă se transformă-n curtezană seducătoare ale cărei silabe întretăiate duc poezia lui Sapho pe bancheta din spate.
Poate nu am destulă imaginaţie. Ori poate am nevoie de un masaj...

38 de comentarii:

motanes spunea...

Şi care-i diferenţa între fata simplă şi curtezană. Nu se vând amândouă?!

innuenda spunea...

Diferenţa e ca dintre Elena Udrea şi Mariana-cur-de-fier!:))
Sau ca dintre Manchester şi Unirea Urziceni.

De ligă!:)

motanes spunea...

Bine că eşti tu deşteaptă!

Genial răspuns. :P

alina spunea...

Da, la ligă mai înaltă, servicii în plus și prețuri mai mari! :)

La noi e legală prostituția, a fost una dintre chestiile care m-au uluit la început, acum îmi dau seama că prin intrarea în legalitate s-a micțorat simțitor spațiul pe care ea îl consumă din societate. Plus că, normal, a devenit mult mai ușor de controlat. "Fetele" sunt, în marea lor majoritate, asiatice ne(prea) vorbitoare de engleză ... și apropo de fețe, astora chiar că e greu să le citești ceva pe chip, pe mine oricum mă depășește problema ...

anna spunea...

am cautat si eu in carti. o explicatie pentru ce se intampla inauntrul lor. daca se intampla ceva.

..dar m-am izbit numai de titluri tipice de jurnale impudice de prostituate de lux. pe scurt strategii de marketing.

Cetateanul Popescu spunea...

Cat de poetic!... Si cat de fals!... Cat de traditionalist!... Cat de ... cum sa zic... abrahamic! O lume a pacatului, dominata de corpuri imunde, suflete pierdute, decadenta, lacomie si complicitate in pierzanie. O imagine balzac-flaubert-iana, plina de poezia descompunerii...

Suntem obisnuiti sa fetisizam sexul, pentru ca asa am invatat; regulile sociale ne spun ca sexul e rau, rusinos, o uraciune in fata Domnului; asadar, slujitoarele sale sunt expresia degradarii ultime!

No shit! Daca privesti cu atentie, vezi ca expresia fetelor de noapte este aceeasi pe care o intalnesti la vanzatoarele din magazine (de cartier sau hypermarketuri), pe chipurile oficiantelor de la Posta, a functionrilor din Primarii... este vesnica expresie a celor care muncesc de nevoie si nu de placere.

Diferenta e data doar de partea corpului pusa la munca in fiecare caz in parte: maini, cap, picioare sau pubis. Si - la fel ca si in alte industrii - exista si aici profesionisti (caci prostitutia nu este un fenomen strict feminin) care-si fac treaba cu placere si truditori care muncesc pentru o bucata de paine.

Am fost invatati ca un organ e mai altfel decat celelalte. Cred ca e timpul sa-i stingem aura de "altfel" punandu-i utilizarea acolo unde-i e locul: in cartea de munca.

alina spunea...

Cetățene, dă-mi voie, te rog, să-ți spun că perspectiva unei femei este diferită.
Acel "organ" nu este făcut să muncească, iar o femeie care și-l pune la muncă, indiferent cât de deschise i-ar fi orizonturile sau liberă de prejudecăți moralitatea, se va simți degradată, înjosită, folosită, implicit tristă, resemnată, înrăită, urâțită ... nu știu, în orice fel numai nu doar muncind de nevoie.

Mulți dintre noi muncesc de nevoie și nu de plăcere, diferența este că o slujbă proastă poate fi înlocuită, înjosirea trupului propriu nu cred că poate fi prea lesne uitată.

Poate că un bărbat s-ar amuza, să zicem, să facă prostituție pentru plăcerea femeilor, să presupunem că meseria de gigolo nu aduce aceeași degradare și uitare umană, dar te-aș întreba dacă tot așa ai gândi în situația în care ai fi silit să-ți pui un anumit organ ori zonă anatomică la muncă sexuală în favoarea altor bărbați ... hm?
Parcă nu mai sună atât de fals poetizat ce a spus Innuenda.

E o tristețe acolo pe care n-ar trebui s-o tratăm ca pe o simplă plictiseală de slujbă. Este jignitor! Pentru toate femeile.

Marian S. spunea...

``Sexul gratuit e mai scump decit cel pe bani``.
Mare om, mare caracter.

Cetateanul Popescu spunea...

Alina, iti multumesc. Chiar daca parerile noastre nu coincid, (probabil) fara sa vrei mi-ai sustinut pozitia.

"Acel "organ" nu este făcut să munceasc" zici tu. Iar eu intreb: de ce? In afara tabu-urilor care vin din educatie (care, la randul ei, vine din nevoia claselor conducatoare de a controla energiile fundamentale... dar despre asta, poate, altadata), nimic nu face, de fapt, diferenta intre organe ca sursa de venit.

Nu stiu daca eu personal imi pot folosi organul pentru a-mi castiga viata. La fel cum, daca ar trebui sa traiesc din munca manuala, probabil ca as muri de foame - sunt complet inept la utilizarea creativa a mainilor. Asta nu ma face sa ma simt umilit - fac ce stiu mai bine si platesc profesionisti pentru restul.

Sentimenetele evocate de tine (tristete, degradare etc) sunt reale - nu asta combat eu. Sustin, insa, ca ele sunt induse de obisnuinta sociala si nu de vreun statul special pe care organele sexuale l-ar detine in ierarhia organismului. Daca te uiti la restul regnului animal (si, in ciuda sustinerilor, omul e - in final - o primata), suntem singura specie care face aceasta diferenta.

Ironia sortii (sau nu), sunt convins ca daca toti ar gandi ca mine prima consecinta ar fi exact disparitia sentimentelor de injosire, tristete si degradare pe care ma acuzi ca le-as neglija in mod jignitor.

Daca te-ai simtit jignita, te rog sa primesti scuzele mele. In acelasi timp, insa, nu uita ca "beauty is in the eye of the beholder" - nimeni nu ma poate face sa ma simt degradat daca eu nu accept asta.

motanes spunea...

Eu sunt de acord cu cetăţeanul Popescu. Oare doar pt. că sunt bărbat?!

Oare Alina are această reacţie doar pt. că este femeie?!

EU cred că prostituatele nu ar trebui compătimite decât atunci când sunt victime ale unor abuzuri. În rest ocupaţia lor poate fi prcaticată de nevoie sau cu pasiune. Şi cum Alina spune că mulţi dintre noii muncesc de nevoie atunci nu este vorba de asta şi în prostituţie?! Cu ce este mai mândră şi se simte mai bine o femeie care trudeşte 12 ore pe zi într-o secţie de confecţii textile pt. un salariu de 200 euro pe lună?! Credeţi că se va simţi mai puţin degradată, înjosită, folosită, implicit tristă, resemnată, înrăită, urâțită?

Cred că perspectiva Alinei este dată de punere în pielea personajului. Ea nu s-ar prostitua. Cum probabil n-ar lucra într-o fabrică de confectii 12 ore pe zi, cocoşată pe maşina de cusut, la temperaturi ce ating frecvent 40 de grade, vara.

Nici 99,9% dintre prostituate nu vor să lucreze într-o fabrică de confecţii. Deşi locuri de muncă în domeniu sunt. Hm?!

hadean spunea...

apoi tu fată, domnucă dragă, tare fain scrieţi. :-). pe asta cred că am mai spus-o dar ce să fac dacă scrii fain de mai multe ori? :-)

Garfield spunea...

Motto: asta e parerea mea.


intai dragut scris. o imagine clara. bravo.
aaaaa, si interesanta paralela cu liga, manchester utd si urziceni :))apoi: apropo de discutia alina-cetateanul popescu...
alina, nu stiu daca chiar toate femeile se simt degradate (ma refer la cele care aleg ele sa faca ceea ce fac). dar nu inseamna ca nu le afecteaza fizic.

cetateanul popescu: poate ai un pic dreptate in ceea ce priveste libertatea fiecaruia de a dispune de propriul trup dupa bunul plac daca vorbesti doar de cele care aleg ele sa faca ce fac si nu de cele obligate de imprejurari. de fapt pe mine ma ingrijoreaza tocmai ca s-a ajuns din lipsa de optiuni la "alegeri" extreme... adica se poate in stilul asta sa iti castigi existenta si cu un plaman: il vinzi. dar nu e normal, plamanul e pentru respirat.

dar ca sa ne lamurim: "organul ala" nu e in niciun caz pentru pus la munca. argumentul este clar: daca ne uitam atent la pozitia organelor sexuale atat la barbat cat si la femeie, ele sunt asezate in zone unde trebuie aparate, protejate. tocmai pentru ca sunt sensibile. zona in care se afla nu e accesibila oricui, trebuie sa fii de acord ca sa oata cineva sa aiba acces la zona ta intima. deci scopul lor nu e sa il dai in stanga si in dreapta ci sa il dai numai cand e cazul.

apropo, daca iei un barbat si il obligi sa faca sex atunci cand nu vrea, ce se intampla? :)) exact, nu e capabil fizic. e instinctul care ii spune ca nu e mementul potrivit. plus stresul. exact cam asa e si la femei, doar ca la ele nu e vizibil, dar psihic, chimic e la fel. si ele daca fac sex din obligatie, nu se desfasoara procesul natural, firesc... faptul ca sta nu inseamna ca ii si place.

plus ca ar trebui sa ne ridice un semn de intrebare de ce daca stam dezbracati in fata altcuiva (in afara momentelor intime) ne simtim stingheri, nesiguri- tocmai pt ca sunt zone foarte sensibile si e un reflex de aparare-nu iti expui organele genitale adversarului bla bla bla ca sa nu o lungesc, ati prins ideea...(si nu neaparat din cauza gandirii tabu ca sexul se acopera) deci a sta expus afecteaza psihicul, apare o contradictie intre actiuni si instinctul natural care cere precautie, prudenta. vezi reactia unor animale de a ataca tocmai zona organelor genitale. omul e asa cum s-a zis un animalut. si cand era in pestera si nu avea haine, isi acoperea cu predilectie tot zona genitala. (nu mai zic de adam si eva dupa ce au papat mere :))


asa vad eu treaba, logic...


oricum, cred ca expresia de pe fetele femeilor de care vorbea innuenda nu e doar aia de "urasc sa muncesc" ci cred ca era vorba de expresia aia cand pierzi ceva... despre care expresie stiu doar femeile ce inseamna :((


***inainte sa injuri, citeste Motto :)

innuenda spunea...

E o adevărată plăcere să vă urmăresc! Un adevărat spectacol al inteligenţei!:)

(desigur, ţin cu Alina şi Garfield, dar apreciez şi restul pledoariilor ca fiind valoroase şi aducând idei interesante.)

innuenda spunea...

Adi, cu riscul de-a mă repeta: eşti drăguţ! Cred c-am să te sărut data viitoare!:)

hadean spunea...

innu:o sa ne iasa vorbe :-))

innuenda spunea...

Şi ce, ne doare gura să dezminţim?:))

Cetateanul Popescu spunea...

Garfield, sunt de acord cu o parte din ceea ce scrii, asa ca nu le mai trec pe-astea in revista.

Cu ce nu sunt de acord (S=statement, R=reply):
S: "[...]cele obligate de imprejurari. de fapt pe mine ma ingrijoreaza tocmai ca s-a ajuns din lipsa de optiuni la "alegeri" extreme[...] adica se poate in stilul asta sa iti castigi existenta si cu un plaman: il vinzi. dar nu e normal, plamanul e pentru respirat."
R: cele care se prostitueaza obligate-fortate au de partea lor legea. Sunt victime, in adevaratul sens al cuvantului. Cele care aleg prostitutia in lipsa de alte joburi... nu zau!?! Nu mai exista joburi?? Cat despre analogia cu plamanul, ai dus exemplul in extrem, in afara discutiei. Nu era vorba de vanzare (si aici sunt discutii grele, despre etica transplantului platit...), ci de utilizare.

S:"organul ala nu e in niciun caz pentru pus la munca"[...]"[organele sexuale] sunt asezate in zone unde trebuie aparate, protejate" [...] "deci scopul lor nu e sa il dai in stanga si in dreapta ci sa il dai numai cand e cazul"
R: afirmatii corecte, dar lipsite de relevanta pentru subiect. Mergand pe aceeasi logica as putea crede ca, intrucat creierul e cel mai bine protejat organ, ar trebui sa fie folosit rar si repede.

Da, gonadele sunt bine protejate pentru a asigura perpetuarea speciei. Dar atat. Protectia nu implica neaparat lipsa de folosinta.

S:"de ce daca stam dezbracati in fata altcuiva (in afara momentelor intime) ne simtim stingheri, nesiguri"
R: esenta pozitiei mele consta in a sublinia ca sentimentele invocate de tine - din aceeasi gama cu cele invocate de Alina - sunt SOCIALE si nu FIZIOLOGICE. Te simti stingher pentru ca stii ca societatea condamna statul dezbracat. Du-te in Africa, pe multe insule din Pacific (unde rezerva naturala de gene e mica, iar cromozomii exteriori - de la marinari, de exemplu - sunt la mare pret) sau chiar la eschimosi (stii ca la ei oferirea sotiei este un semn de pretuire fata de un musafir / prieten drag?)- tabuul goliciunii dispare. Insusi faptul ca goliciunea este intrinsec legata de sex ar trebui sa ne dea de gandit - exista si goliciune non-sexuala, dar am uitat de ea sub presiunea tabu-urilor.

Alegoria Adam - Eva - mere (biblica...) este chiar una dintre manifestarile controlului religios asupra energiilor fundamentale ale omului. Dar e doar o mare manipulare politica. Nu goliciunea provoaca jena, asa cum nu prostitutia provoaca rusine. Societatea in care aceste fapte au loc le defineste ca atare. Iar asta are la baza moralitatea crestina timpurie, care este expresie a tendintelor de control strict al populatiilor cucerite...

PS: ma folosesc si eu de motto-ul tau...

Garfield spunea...

de acord cu punctul tau de vedere. doar ca nu exista niciun loc in lume unde sa nu isi acopere lumea sexul :) chiar daca doar cu o frunza ceva. aaaaaa, sanii femeilor de acord, sunt descoperiti, dar inca de la omul de pestera organele genitale se acopera :) (sa nu imi spui de nudisti :)))))

oricum, eu doar am spus ce cred si respect orice parere.

apropo, eu ma gandeam si la urmarile psihice ale unor acte (sexuale?).

ilinca dima spunea...

si eu m'am intrebat adesea ce e dincolo de tencuiala fetelor de la coltul strazii, cum se simt cand practica cea mai veche meserie din lume
nu cred ca e nasol pentru ca sexul e tabu and so - nu mai e sexul tabu de multa vreme, nici macar in aparent puritana societate romaneasca. cred, insa, ca e nasol pentru ca sexul, in mod "traditional", e, sau ar trebui sa fie, asociat (si) unor sentimente ori macar posibilitatii de a'ti alege partenerul.

mie imi este, in egala masura, mila si de cine vinde si de cine cumpara..

grecoaica spunea...

Daca as avea in pantaloni ouale lui Nastase dintre fetiscanele de cartier si curtezanele veritabile as alege, fara sa ezit, a doua varianta. Curtezanele se "impiedicau" cu mai multa delicatete, fetele astea de dupa blocuri...la primul claxon de tir. Baaaaaa... Dar dusul unde e????? Caci cursa a fost luuuunnnggggaaaa. Curtezanelor, unde sunteti?????

alina spunea...

Eram sigură c-o să iasă de-o discuție cel puțin lungă, dacă nu și aprinsă ... ce mă fac, eu sunt în contratimp, fusul orar, na, mi-e greu să răspund așa repejor ... sper că n-am ajuns la spartul târgului :).

Cetățene, îți apreciez argumentele (inteligent formulate), dar hai, dacă e să vorbim în termeni de tabu-uri și tare sociale, să facem un mic exercițiu de dezbărare de cele de mai sus, mutând un pic ideile mai încolo.

E un tabu/prejudecată/normă socială să gândim că nu putem pune copiii să muncească? Sau e doar legea firii?
Și mai încolo chiar, ne umple de dezgust și sentiment de anormalitate prostituția infantilă. E DOAR o prejudecată??
De ce? Pentru că ei, copiii, nu aleg să facă asta, pe când adulții o fac în cunoștință de cauză, asta ar fi diferența care ne permite să percepem una din ipostaze drept strigătoare la cer, iar pe cealaltă doar banalitate?
Câte din femeile alea au avut de ales ori chiar au știut ce aleg?

Să fim serioși, normele sociale reflectă de multe ori pur și simplu ceea ce este natural să ne așteptăm de la specia noastră. Desigur că multe au luat-o razna și sunt departe de natură, unele în sensul bun, altele în sensul rău.

Dar când este vorba despre sex și prostituție eu una înclin să cred că normalitatea este cea care ne trage mai aproape de natural, nu de economic.

(Și aș vrea să văd și eu animalul ăla care se prostituează, dacă tot am adus în discuție animalele ...)

Prostituție de plăcere probabil că există, dar nu ea era în discuția declanșată de Innuenda. Aia e o excepție de excepție.

Prostituția sexuală, dacă acceptăm că există și aia intelectuală, politică, profesională etc, este limita de jos la care cineva se poate coborî, atunci când NU ARE ÎNCOTRO, eu asta cred, și nu ține de prejudecățile mele sociale, pentru că nu le disprețuiesc pe fetele alea, le compătimesc pentru lipsa de alternative sau inteligență care le-a dus acolo.

Da, așa e, Marian, ai dreptate, nu m-aș prostitua, atâta vreme cât aș crede că există orice altă modalitate de a-mi câștiga existența. De exemplu dacă nu aș avea nici o altă soluție, m-aș duce să muncesc în fabrică, la bandă sau la mașina de cusut 14 ore, 18 ore, în mină, oriunde. Dar nu m-aș prostitua. Prețul pentru sex în lumea mea este unul singur: dragostea!
Ne înșelăm adesea, ne amăgim poate, dar măcar știm că am pornit cerând ceea ce trebuie și nimic mai puțin pentru ce avem de oferit.
Trivializând ce oferim, ne trivializăm pe noi înșine, pentru că e greșit să presupunem că bărbatul care s-a dus să cumpere va avea o relație de respect tip business cu prostituata. În mintea lui, chiar subconștient, o disprețuiește, pentru că o compară cu CELELALTE, care nu cer bani (sau favoruri materiale) pentru sex. Își imaginează că de fapt a cumpărat-o pe ea ca femeie, cu totul. Momentul în care prostituata devine sclava, chiar dacă limitele nu sunt depașite și chiar dacă nu e abuz la mijloc, momentul ăla este cel în care ea cade mai jos decât trebuie. Decât condiția de om și chiar și de animal. Îmi pare rău, dar consider că nimeni pe lumea asta nu trebuie tratat așa, cum eu nu accept să fiu tratată în felul ăsta, nici ele nu ar trebui. Iar ele, dacă permit tratamentul, nu se iubesc suficient. Sau nu știu să se iubească, pentru că nimeni nu le-a învățat.

În fine, putem purta discuția asta la infinit. Dar chiar nu cred că ne putem limita la a privi lucrurile doar prin prisma unei banale prejudecăți sociale.
Cum am spus, este jignitor să reducem totul la asta.
Oricâtă liberalizare de gândire am dori, nu ăsta e capitolul unde trebuie s-o aplicăm.
Opinia mea. :)

p.s. Stai însă liniștit cetățene, nu am luat nimic în nume personal. :)

alina spunea...

Edit, îmi cer scuze, nu lui Marian mă adresam când am spus că eu nu m-aș prostitua, ci lui Motanes! Mea culpa!!!

DoDu spunea...

Ba eu chiar am asteptat spartul targului, ca sa nu ma vada lumea, adica intru si eu mai pe furis daca am si eu o parere.
Parerea mea e ca prestarile de servicii sunt prestari de servicii si se platesc.
Nu asta am vrut sa scriu, am vrut sa scriu ca a munci e deja prostitutie, cel putin eu asa simt cand ma duc la serviciu, ca ma prostituez in ultimul hal. Si e legal! Omul are dreptul asta legal de a se prostitua. Pe vremea comunistilor era chiar un drept obligatoriu.
Eram cu toti niste curve comuniste, ce mai

innuenda spunea...

" (...)e greșit să presupunem că bărbatul care s-a dus să cumpere va avea o relație de respect tip business cu prostituata. În mintea lui, chiar subconștient, o disprețuiește"

Mare vorbă ai spus Alina! Realizez acum că, de fapt, asta mă deranjează cel mai mult în subiectul ăsta, al prostituţiei. Faptul că bărbaţii cred că au dreptul la, aşa cum frumos zici tu, "momentul ăla,în care femeia aceea cade mai jos decât trebuie".

Dodu, da' ce-ţi fac, dragă, la muncă acolo?!:))))
Uite un text foarte la obiect din blogul Soirs (îl am în blogroll):

"Ah, epoca asta ne epuizează prea mult. Oboseşti numai privindu-i pe ceilalţi pătimind, întorcându-se de la locul torturii în coloane interminabile de maşini. Aş fixa săptămâna de lucru la trei zile, programul la trei ore, iar munca, redusă la maximum 5 luni pe an, sub pedeapsa cu flagelarea publică. Dacă prosperitatea cu care se laudă atât nu ne va aduce în curând aici, blestem tot acest Occident apucat de strechea muncii. E un secol de când am obţinut cele 8 ore, ar fi cazul să mai înaintăm puţin!... Ce e progresul istoric, dacă nu asta! Creaturile acestea anoste ne mănâncă viaţa consumându-ne timpul, tot ce avem mai de preţ, tinereţea, inoculându-le bieţilor sclavi, pe deasupra, şi mistica muncii normate, cea mai joasă alienare pe care a imaginat-o spiritul omenesc. Destul că ne înscriem în proiectele lor neghioabe, producând obiecte şi idei care au sens doar în minţile lor."

alina spunea...

Innu, tu ai prea multe bloguri interesante în blogroll ... iar eu prea puțin timp la dispoziție (deși nu s-ar zice, după cum mă aprind prin polemici p-aici :) ).
Lasă, că eu rămân fidelă blogului tău! :)))

Cetateanul Popescu spunea...

"e greșit să presupunem că bărbatul care s-a dus să cumpere va avea o relație de respect tip business cu prostituata. În mintea lui, chiar subconștient, o disprețuiește" - corect exprimat, gresit motivat. O va dispretui nu prin comparatie cu ofertele de sex gratuit; o va dispretui pur si simplu. Asa cum circa 85% dintre "oamenii de afaceri", din observatiile mele, isi dispretuiesc partenerii de business. Pentru ca se considera superiori by default. Obsesia generalizata privind sexul ii ofera cumparatorului o spoiala de justificare "obiectiva" a dispretului sau. Lucru care lipseste in relatia cu partenerii de afaceri (mai ales cei mai mici financiar), pentru care trebuie sa se straduiasca sa gaseasca justificari.

Marian S. spunea...

Poanta cu ``sexul gratuit e mai scump decit cel pe bani`` e o poanta si atit. Ei na ?
A fost spusa in gluma dar reflecta uneori un mare adevar. Probabil a fost spusa de unul ce s-a trezit falit dupa divort. Sau unul care mai intretine si o amanta. Sincer nu mai stiu unde am citit poanta dar la aceasta concluzie au ajuns multi barbati. Sincer eu sunt la faza la care am constatat ca sexul gratuit e scump al dracu`. Ala pe bani inca nu l-am incercat dar cine stie, vine o virsta cind...
Pe de alta parte hai s-o spunem pe aia dreapta: de pe vremea lui Adam si Eva barbatul propune iar femeia dispune. Sigur ca exista si exceptii, doar ne-am civilizat ! Dar aceasta ramine esenta. Si femeia accepta din trei mari motive: 1. de frica (viol sau pe aproape) 2. de placere (non disputandum, nu-i asa ?) 3. din necesitate. Si cu acest raspuns numarul 3 din punctul meu de vedere s-a incheiat discutia.
Parerea mea.

buburuza75 spunea...

Coelho descrie în "unsprezece minute" drama prin care trece Maria, o braziliancă ale cărei întâlniri cu dragostea o determină să încerce să încerce să devină celebră şi bogată într-un oraş din Europa. Fireşte că ajunge în stradă, descrie fiecare trăire şi lasă cititorul să concluzioneze asupra unei astfel de experienţe.

Garfield spunea...

hai ca vad ca iese cu cearta. ma bag la un banc:))

unul o agata pe una pe strada:
-auzi, papusa, daca ti-as da un milion de euro ai accepta sa te culci cu mine si cu 2 prieteni de-ai mei?
sta tipa, se gandeste....
-da, as accepta, la urma urmei e doar pentru o seara si apoi gata...
-ok, zice tipul, dar pentru 100 de euro?
la care tipa nervoasa:
-auzi? nu ti-e rusine? dar ce fel de femeie crezi ca sunt?
-asta am stabilit deja. acum negociam pretul.

:)) asta apropo de business:)

alina spunea...

Păi cam așa până la urmă, totul se reduce la preț: unele cer bani puțini, altele bani mulți, unele cer dragoste, altele mai nimica ... Și Cum ziceam, păcat să te dai ieftin, nevorbind neapărat de bani. Sau de sex (vezi Dodu!) :)).

innuenda spunea...

Alina, mulţam de fidelitate!:*

Mă cetăţene, mă Popescule, mă tu ai fost/vrei să mergi la curve, că prea le iei apărarea! Dacă aş fi nevastă-ta aş intra la idei. Aşa nu-mi permit decât să glumesc:)))))

Mareane, şi cam care ar fi necesitatea? Că se uscă preeria sau ce? Intră liliecii în peşteră? O năpădesc ierburile?:)))
Eu cred că necesitatea face jumi-juma cu plăcerea. Iar sexul de frică nu există. Ăla e viol. Cel puţin din punct de vedere legal.

Bubu, nu l-am citit pe Cielho. Poate pentru că eu mă trezesc tot în al doişpelea ceas! Mă caracterizează treaba asta!:)

Mă Garfield, mă tu ai un spirit mişto! Bestial bancul!:))

Alina, eu cer şi bani mulţi şi dragoste! Cred că de aia m-am măritat în cele din urmă! :)) Cel puţin după criteriile a la Marian!

Cetateana Popescu spunea...

Innuenda, nu are omu' meu asa obiceiuri! (cine stie, poate si pentru ca gaseste acasa ce-i trebe... ;-) ). Dar, lasand gluma la o parte, asa-i el: ipocrizia il irita. In plus, are si inclinatii iconoclastice. Asa ca uneori da cu toporu' in reguli si traditii. Mai nimereste si pe-alaturi (de exemplu, cu iritarea pe care i-o produc Craciunul, Revelionul si Pastele), insa - una peste alta - e de obicei un tip OK ...

(Cetateana Popescu, sarind in bloguri sa-si apere jumatatea masculina a familiei)

innuenda spunea...

Ooooo, cetăţeana Popescu, ce onoare! (nu cumva eşti oana, că ea are faza cu fraza din paranteză de la final?!)
Dacă nuuu, eu îi prezint lu' Popescu un Arici indignat, iar ţie o nevastă de arici indignat!

Pe ei îi lăsăm la bârfe despre soacre,bucate şi bucăţi:D, iar noi ne umplem cărucioarele de feminitate! How about that?:D

Cetateanul Popescu spunea...

Innu, n-a stat mult. A venit, a zis ce-a avut de zis si s-a tirat. Off! Nu prea le are cu blogosfera, da' cu familia... oho! Poate trebuia sa scriu "famiglia", asa de leoaica e!

Confirm si eu: nu le am p-astea cu "one-night-stand"-urile, platite sau nu. Dar ma enerveaza fariseii, indignati pe dinafara si salivand pe dinauntru.

Iar parantezele, da, le-a furat de la Oana, care ma viziteaza uneori.

innuenda spunea...

Hotărâtă fata ta! Îmi place! Dar la cât e de hotărâtă, dacă se apucă de blogging, nu-l mai lasă!:)))

Marian S. spunea...

Ia uite ca s-a continuat si pe aici, trebuia sa mai vin.
De fapt m-a cam grabeam si nu am explicat suficient faza cu necesitatea. La acest capitol eu incadrez de regula femeile care spun: ``daca tot trebuie s-o dau macar s-o dau cu folos``. Dixit !

Marian S. spunea...

Graba strica treaba.
Voiam sa scriu M-AM grabit si pe drum s-a transformat in MA grabeam. Si din graba a ramas o cratima pe acolo. Nu de alta dar tin la statutul meu de barbat cu studii medii si slab cunoscator de limba romana.

innuenda spunea...

:)))) Ei, lăsaţi, domnu Marian, că vorbiţi româneşte fluent!