marți, 4 noiembrie 2008

Îngeri cu viaţă grea

Îngerii mei sunt oricum derutaţi. Nu au un program normal de păzit pentru că fac ore suplimentare, nu au regim regulat de masă, îţi spun, sunt nişte îngeri vai mama lor! Penele lor, cândva albe, îmbietoare ca un caier abia tors, atârnă acum ca nişte boa pe umeri de cocote bătrâne.

Sunt nedumeriţi de ceea ce li se întâmplă, zboară şleampăt, fără chef, şi-şi pun pe nimica toată curul la bătaie pentru mine. O fiinţă ciudată. Care-i apără pe ceilalţi şi se lasă pe sine pradă uşoară. Greu de păzit. Greu de înţeles- au şi îngerii limitele lor!
Şi apoi, gândeşte-te, de ce i-ar plăcea cuiva penumbra, dar şi-ar lua fond de ten Pure light- Essence de lumiere (Lumină pură-Esenţă de lumină)?

Şi totuşi eu. Care mă dau jos din pat, aproape în orice dimineaţă, mirosind a vis erotic şi a gânduri prihănite, care mă răstorn pe crucile tuturor primăverilor cu faţa înflorită şi omizi în păr, care-mi dreg glasul înainte de a răspunde la orice telefon, care mă uit lung la cailalţi ca să mă întrezăresc pe mine, care nu mai dau de pomană ca altădată şi-i fac de petrecanie, tot mai des, gândului bun. Eu. Chinuitoarea de îngeri proprii. Sunt cuprinsă de remuşcări.

Poate nu e târziu să le spun, măcar acum, că încă mai ţin minte înger- îngeraşul meu. Şi să mă duc apoi, măcar o dată, la culcare înainte de ora 3 dimineaţa.
Noapte bună, îţi spun. Şi îngeri cumsecade!

14 comentarii:

Alice spunea...

Ingerul meu mi-a soptit ca e solidar cu al tau ... :)

Razvan spunea...

sa sti ca ingerii nu vad, decat partea buna a fiecaruia, si sunt dispusi sa se sacrifice pentru persoana carora le-a fost incredintat destinul...asa ca n-ai de ce sa te temi, ingerii tai te vor ocrotii MEREU!

numai bine!

innuenda spunea...

Ah, iată şi 2 dintre îngerii mei păzitori! Mulţumesc Alice şi Răzvan. :-)

Rita spunea...

Inuu, ingerii sunt mai puternici decat ii credem noi. Si mai iertatori. Si spre deosebire de tine - tine, generic vorbind - te apara numai pe tine, si tin cu tine, intotdeauna.

grecoaica spunea...

Minunat, innu!

innuenda spunea...

Rita, i-aș scoate uneori la o terasă, la o cafea cu multă spumă de lapte, dacă-s așa ”băieți buni”:)

Grecoaica, multumesc. Îngerii tăi cum stau?

m.g. spunea...

E bine să se ştie că îngerii nu sunt ceea ce cred unii – fiinţe "iertătoare", "ocrotitoare" şi "dispuse să se sacrifice" pentru oameni. Ei sunt cu totul şi cu totul altceva. Nu spun ce pentru că e mai bine ca scriitorii de ocazie, care descriu îngerii în fel şi chip, să studieze personal problema, spre beneficiul propriu. Mare atenţie la surse! În treacăt fie spus: tot îngerii sunt cei care au distrus Sodoma şi au pustiit Ierusalimul în vremea lui David. Aşa că versiunea liric-alintătoare despre îngeri aparţine mai degrabă oamenilor mai puţin preocupaţi de adevărul îngerilor şi mai mult interesaţi de beletristică.

about2run spunea...

m.g. ingerii aia nu erau de fapt heruvimi? ca-s pe caste si acolo, din cate stiu, care mai catana, care mai eunuc... ok, ar trebui sa ma intorc la citit pasajele respective din biblie, nu le-am mai parcurs de pe vremea scolii de duminica de acum 20 si ceva de ani.

si daca tot ai adus vorba despre beletristica, din imaginea lui toparceanu despre rai si ingeri(daca o fi a lui):
http://ro.wikisource.org/wiki/Minunile_Sf._Sisoe/%C3%8En_rai
n-as vrea sa existe decat sf. sisoe...

Aky spunea...

Gasirea prin intermediul lui Verbiaj e o recomandare fara drept de apel.

Frumos. Trebuie sa citesti, if not already, "Despre ingeri" a lui Plesu.

Interesant, a doua mea postare de azi pe ametyst e un monodialog oarecum asemanator cu comunicarea ta despre/cu ingeri. Doar ca e cu Superiorul lor.

Chapeau si seara frumoasa.

grecoaica spunea...

@ innu, ingerii mei sunt prezenti tot timpul. dar tre' sa iti marturisesc sa sunt activi mai mult cei de pe umarul stang. :P

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
innuenda spunea...

mg, mă așteptam să răspunzi la postul ăsta! Și da, e text de profană care prestează beletristică! Doar nu credeai că am omizi în păr primăvara! :))

about2run, lume nouă! Cât despre Sf Sisoe, Sfinte Sisoe!!:)

Aky,bine ai venit pe la mine. Am intrat si eu la tine si mi-a plăcut ce am văzut. O să mai trec.
Despre îngeri am răsfoit-o într-o deplasare la Sinaia. Îmi amintesc eu ca am fost ușor dezamăgită, pentru că era prea puțin Pleșu în ea și prea mulți îngeri. Dar, altfel, o carte plină de informații și de lucruri interesante.

Grecoaico, și mie mi se întâmplă adesea. Crezi, totuși, că dacă ne întoarcem cu spatele, umărul stâng o să devină umărul drept? :D

anyajustme spunea...

Innu, sau măcar când ne privim în oglindă! ;)

innuenda spunea...

Anya, da, dar sunt oglinzi și oglinzi. Într-unele te vezi ca realitate deformată! Or poate acelea nu sunt decât temerile tale...