miercuri, 14 ianuarie 2009

Despre viaţă pur şi simplu

Vorbeam azi, la birou, despre viaţă. Şi cum te duce ea unde vrei. Vorbeam cu soră-mea.

Ne aminteam de când eram mici şi ne-am făcut testul ăla cu: desenează o casă, un drum, descrie un zid care-ţi apare în cale, cum îl treci, care e primul animal pe care-l vezi dincolo de zid...etc. Eram adolescente pe atunci. Dar, vai, ce ni se potrivea azi interpretarea acelui test!!

Ea m-a întrebat:
"Care e cel mai mare vis al tău?"

Eu i-am spus:
"Nu vreau decât să fiu lăsată în pace". "Să călătoresc. Să iubesc. Să scriu. Să pictez. Să citesc...Nu vreau decât lucruri simple. Care-mi aduc bucurie..."

"Eşti o pleziristă, care va să zică", mi-a spus...

"Eu vreau să schimb lumea", mi-a mărturisit, la rândul ei. "S-o influenţez. Să fac jocurile mari..."

"La ce bun?" am întrebat? "Te-ar face asta mai fericită?"

Ea desenase pe atunci un palat, o autostradă suspendată, aproape SF, îşi imaginase un zid de marmură neagră până la cer pe care nu l-ar fi putut trece decât dacă, printr-un miracol, vreun avion ar fi trecut pe acolo şi ar fi luat-o, iar dincolo de zid văzuse un cal alb.

Eu desenasem o casă cu flori la ferestre şi perdele cu buline, un drum şerpuit, ca o cărare, îmi imaginasem un zid din cărămidă roşie, cu ierburi crescute prin spărturi şi cu muşchi verde pe alocuri, un zid din care mai căzuseră cărămizi prin care puteam vedea şi trece dincolo, iar dincolo de zid era un guşter mic, verde ca iarba crudă.:)

18 comentarii:

zuzeta spunea...

ehei, innu
casa mea semana cu o cabana - si asta s-a adeverit,de curand, dar s-a intamplat. gardul era de lemn -corect. desenasem multe flori si un brad - astea sunt in lucru. si toate geamurile erau colorate cu galben, ca si cum din casa ar fi razbatut lumina. si da, am acest obicei, cand ajung acasa aprind toate luminile :)
animalul era caine - si am trei. inca visez sa duc viata pe care am desenat-o atunci, si, pare-se, sunt pe drumul cel bun. deci testul functioneaza!!!

pe ala cu "imagineaza-i un cub" il stii?

z spunea...

*imagineaza-ti

innuenda spunea...

:))) Deci funcţionează, zuzeta. E clar!

Aştept să-mi faci testul cu acel cub. Dar mai pe seară, că acum mă cheamă ţara la arme!:D

thea spunea...

Eu n-am facut testul cu casa; probabil ca n-a ajuns pe acolo pe unde mi-am petrecut eu adolescenta :). Ar fi iesit oare casuta cu multe orhidee la ferestre?:) Ar fi stiut, oare, sa-mi spuna atunci cineva, vazandu-mi desenul, ca o sa am casuta asta cu orhidee, dar departe de ai mei? :) Si daca ar fi stiut, cred ca nu l-as fi crezut :).

motanes spunea...

Eu n-am făcut testul, deci nu exist. Aha!

ritchiu spunea...

nici eu nu îmi aduc aminte cu casa, dar ştiu cu copacul...;)

deci îţi plac guşterii, ha? :))

deyu spunea...

eu am facut doar testul cu copacul...ala care de desenai brad erai un pic nebun :)). vreau si eu testul cu casa :x inca mai am timp sa-l fac..ca deh, inca sunt adolescenta. Ai dreptate cu lucrurile simple. elene hranesc cel mai bine sufletul.

Anonim spunea...

Anadana. Ce frumos desenezi!Casa mea nu avea perdele cu buline si copacul meu n-a fost niciodata brad.Dar imi plac si mie bucuriile simple ,fara gusteri,insa.Desenul meu avea soare si nori si pasari.Si casa avea horn din care iesea intotdeauna fum...Deci, asta e.

Liz spunea...

Semnez ca si "plezirista" deasemenea! Mi-a trecut cu schimbat lumea! Pfuuu... A, si totul pana la guster... poate o pisica...si-atat!

ilinca dima spunea...

io nu stiu decat testul cu cubul, scara, calul, florile...
pe'asta cu casa nu'l stiu. ce tre sa desenezi

buburuza75 spunea...

Casele mele erau desenate cu creta, pe asfalt, fiecare perete avea câte o culoare, erau întotdeauna câte două şi aveau potecă între ele iar când ajungeam la nori, mi se termina creta :D
N-am avut guşteri, dar întotdeauna aveam câine şi pisică. Pisica arăta ca după război şi trebuia să menţionez că ceea ce e desenat acolo e o pisică. Altfel, nu o recunoştea nimeni. Cu câinele era altfel. El era întotdeauna şchiop, din cauză poeziei...
Perdelele nu existau. Poate din cauză că ferestrele aveau multe flori şi jucării de pluş.

innuenda spunea...

Thea, lasă-ţi la nume adresa de blog. Să poate intra la tine, în căsuţa cu orhidee, oricine doreşte!:)

Motanes, nu l-ai făcut pentru că tu erai precoce de mic!:D

Ritchiu, mă fascinează. Sunt ca nişte aligatori de jucărie!:)

Deyu, nu mai ţin minte exact, dar era ceva de genul:

...imaginează-ţi o casă (deseneaz-o exact aşa cum o vezi!), imaginează-ţi apoi un drum, orice drum îţi trece prin minte acum (descrie-l!), imaginează-ţi că îţi apare în faţă un zid, descrie-l şi spune dacă poţi să-l treci; dacă da, cum anume. Care e primul animal pe care îl întâlneşti dincolo de zid?

Ei,şi apoi fiecare dintre lucrurile alea reprezeta ceva şi se interpreta în funcţie de ce ai spus.:)

Anadana, o fi de bine sau de rău că ieşea fum din casa ta, pe horn? Eu cred că de bine! E semn că cineva făcea căldură în casa aia!:)

Liz, exact aşa şi la mine. Voiam să rup lumea în două. Not today! Azi vreau doar s-o lipesc la loc:-)

Ilinca, vezi că am răspuns mai sus, la Deyu. Dar cu calul şi cubul ăla care-i treaba? Dă-ne de desenat!:))

Bubu, tu eşti o artistă! Lumea ta nu poate fi decât halucinantă!:)

miki spunea...

heeei! eu n-am facut testul ala! e cu limita de varsta? :)

si daca e, i-l fac marei cum face ochi! si apoi ti-aduc raspunsul sa il talmacesti!

innuenda spunea...

Nu-i cu limită de vârstă, miki. Da' de-acu' cam ştim cum stai cu viaţa ta!:))

Inaki spunea...

:)

ilinca dima spunea...

casa clasica, cu horn din care iese fum, cu usa cu clanta si ferestre impartite in patru, cu perdele si flori la geam, cu tigla rosie, cu gard mic de lemn.

drumul tre sa aiba legatura cu casa? daca trebuie trece prin fata lui. si mai e un drum si de dincolo de gardulet catre casa. unu mai mic, asa.

daca nu tre sa treaca prin fata lui e drumul de la sfantul gheorghe, la orizontul caruia era un apus de soare incredibil. drum lat cu nisip pe jos si liniste

zisul e din caramizi rosii, mici. cum trec de el? hm.. l'as sparge (mi'ar placea sa pot sparge ziduri) dar asta e un zid frumusel, e ingrijit, asa, si vesel, cu caramizile lui mici si rosii, asa ca'l sar. nu stiu cum, ca e inalt, da' ma descurc eu cumva. poate am o scara de sfoara in buzunar, nush

dincolo de zid e un pui de catel hoinar care da din coada cand ma vede. e foarte dragut.

now what?

cu cubul e similar. iti imaginezi un desert. undeva in desert e un cub (oricat de mare, facut din orice, il descrii cat mai fidel), apoi o scara, apoi plante, apoi cal, apoi nori

innuenda spunea...

ilinca, nu mai ţin minte exact, dar casa era viaţa ta, parcă, drumul era drumul tău prin viaţă, zidul reprezenta greutăţile pe care le vei întâmpina, iar animalul erai tu.:))

Deci viaţă normală (clasică), multă căldură sufletească (hornul), acces exterior la viaţa ta (uşă cu clanţă şi gard scund);

Drumul prin viaţă...aici ai zis două variante. Dacă rămâi la Sf. Gheorghe, s-ar spune că vei trece prin viaţă ca prin brânză, uşor (drum lat, nisip) şi frumos (apus). Nisipul induce totuşi ideea de lucru care nu e durabil.

Obstacolele tale sunt mici şi par să aibă legătură cu iubirea, pasiunea sau mă rog, roşul.:)) Dar găseşti tu soluţia până la urmă şi treci de ele.:))

Tu? Imatură sau copilăroasă dacă vrei, liberă sau libertină dacă-ţi convine, prietenoasă, fidelă...:))

innuenda spunea...

Ia să-mi fac şi eu testul tău.

Deci deşertul este...deşert de nisip. Obişnuit.Cu dune de dimensiuni normale.

Cubul este un cub Rubik, care fiind ţipător colorat se vede de la distanţă, deşi nu are dimensiuni mari, ci normale. Portocaliu, verde, albastru, galben. O latură este făcută, latura portocalie, celelalte încă nu. :))

Scara este o scară din lemn, simplă. Din aceea care se pune la ţară, ca să ajungi pe casă. Nu are nimic deosebit. E scară din lemn, solidă, nevopsită, nelăcuită, nenimic.

Plantele sunt tufe cu flori frumos mirositoare: jasmin poate, camelii, flori albe, oricum şi frunze verde inchis şi lucioase.

Calul este alb, ca din poveştile alea cu unicorni, în care apare un căluţ alb cu un corn lipit în frunte.:)

Norii sunt albi, pufoşi, cu forme în care îţi vine chef să ghiceşti lucruri cunoscute. Sunt nori de zi senină, pe sub ei se vede cerul senin, de un albastru deschis sar intens, nu şters.

Zi-mi ce înseamnă fiecare că mă decriptez şi singură!:))