marți, 29 noiembrie 2011

C-așa-i românul: tra-la-la!

Când se-apropie ziua României, se face brusc frig afară! Caloriferele se răcesc precum odinioară, apa caldă tot așa...parcă toate-și dau mâna într-o conspirație coelhoiană, să meargă mai bine fasolea cu ciolanul, micii cu friptana şi mucii cu vinul fiert. Ştiţi voi, de-ale sărbătorilor conaționalilor noștri iubiți! Nu mai flutură nimeni buzunarele, ca până mai ieri. Gata cu lamentările despre umilinţe, să scoatem steagurile cele falnice, avem o țărișoară de serbat!

Parc-o și văd în rochița ei roz, de sărbătorită, cum stă, îmbujorată, în picioare, pe scaunelul cel mic adus de buni’Europa la masa celor mari. În sfârşit o bagă toți în seamă, nu în...altele, ca de obicei! Cum stă așa, întoarsă spre parada omuleților de tinichea, simt că i-aș recunoaște dintr-o mie privirea candidă, ușor șașie, a celor care încă mai cred că toți ceilalți cred în Moș Crăciun.

Nu mai e mult și, uniți în cuget și-n simțiri, om vedea cum ne face țara de petrecanie! Hai ce-om mai cânta, tra-lala-lalala-lalala! Și ce-om mai dansa, tra-lala-lalala-la! Nici fusta lui Marylin Monroe n-a săltat în aburii calzi ai canalizării cum o să tresalte atunci, în aburii beției naționale, inima de român adevărat. La mulți ani, România! Pe 1 decembrie te cântăm, c-așa-i românul: tra-la-la!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Da,da...tra-la-la,bine zici,deci:sa traiasca!:)anadana

o.p. spunea...

La mulți ani! Cine sufla in lumanari?

Marian S spunea...

[Acest comentariu a fost cenzurat în ultimul moment chiar de către cel care a vrut să-l scrie. Comentariul exprima acordul cu autoarea, însă într-un limbaj mult mai dur. Să citim printre rânduri, deci]

PS offtopic: Spune, mai bine, ce ţi-a ieşit aseară la faza cu busuiocul.

Carla spunea...

:) Hai, mai... Chiar acum, cand suntem toti indemnati sa scoatem capul din butoiul de lapte si miere si sa spunem de ce iubim Romania si de suntem atat de fericiti ca ne-am nascut romani?! :)
Daca nu te-as "cunoaste", as crede ca ai fost angajata de concurenta sa strici petrecerea proteveului... :P

p.s. E mult-mult timp de cand nu ne-ai mai scris nimic... Cum mai e viata ta, e totul bine, ai nascut? Asa, macar in metafore spune-ne cateva lucruri... ;)

ghita1964 spunea...

Mda! Frumoasă metafora cu " fetiţa cu rochie roz", mai adaug doar că după cei suflă toţi lumânările, se reped cu toţii asupra ei precum pedofilii... şi ei... îi place!