duminică, 7 septembrie 2008

Voci care ne lipsesc

Ne lipsesc vocile care spun lucrurilor pe nume.
Ne lipsesc vocile care au puterea de a se face auzite.
Vocile pe care alţii le au.

16 comentarii:

augustin spunea...

Ti-am pus blogul link in blogul meu. Si asta pentru ca nu esti cuminte si scrii pe blogul tau fara aprobarea parintilor sau a familiei. Succes.
PS. O sa fac blogul mai digerabil, asa cum vrei tu, insa peste 1000 de ani ca nu pot acum, sunt ocupat. multumesc pentru vizita si cuvintele frumoase... :)

innuenda spunea...

Augustin, omul e un animal comod. Mă deranja mai ales că trebuie să mă plimb dreapta stânga ca să-l vizualizez în toată lăţimea lui.
Dar, am înţeles mesajul:pielea blogului tău este nenegociabilă!:)

O să mă consolez cu gândul că o mie de ani vor trece ca gândul!:)

Cetateanul Popescu spunea...

Mda, Pink intrebandu-l pe Bush de saracii Americii... ca Marius Moga intrebandu-l pe Tariceanu de saracii Romaniei... ca Andrei Hrebenciuc intrebandu-l pe Basescu de asistatii social... haida-de! Ipocrizie "la maxim" (ca Minodora, desigur). Singura actiune caritabila pe care am gasit-o despre Pink este... animal charity. Less talk, more deeds, altfel credibilitatea se ridica in aburi subtiri care cer...

innuenda spunea...

Eşti cârcotaş, Popescule! :))

Eu cred cu tărie că nu mai trebuie să fii în mizerie ca să poţi vorbi lumii despre asta. Că poţi fi sănătos tun şi lupta pentru cauza bolnavilor de cancer. Că poţi fi heterosexual dar înţelege cauza homosexualilor, că poţi fi bogat şi lupta prin artă împotriva eradicării sărăciei...şi aşa mai departe.

Vremurile "originii sănătoase" şi ale "exemplului personal" au cam trecut. Putem fi oricine şi veni de oriunde dacă spunem ce trebuie spus ca lumea să se pună în mişcare.

Şi mai cred că artiştii ar trebui să fie exoneraţi de răspunderea zilei de mâine. Toţi. Fără excepţie.

În plus, mesajul lui Pink este unul complex. Ea vorbeşte despre război, sărăcie, minorităţi sexuale, responsabilitatea guvernanţilor etc. Cât de mari ar fi fost şansele să-i fi şi murit fratele în război, să doarmă şi într-o cutie de carton, să fie şi lesbiană ş.a.m.d şi să se facă şi auzită?

innuenda spunea...

Erata: pentru eradicarea sărăciei

Cetateanul Popescu spunea...

Da, Innu, sunt carcotas, pentru "e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune / insirand cuvinte goale ce din coada au sa sune". Lip service, vorba acelorasi americani. Prefer sa ascult de (si sa particip alaturi de) oameni care fac, nu doar vorbesc. De-aia am cautat pe Net opere de caritate la care sa fi fost si Pink participanta. De gaseam, taceam. Uita-te la J.K. Rowling, ca sa dau un singur exemplu. Don'soara Alicia Beth... norocul ei ca nu a fost un copil condamnat de soarta si nu a suferit mai mult decat media, sa fie sanatoasa! Da' sa mai dea si din maini, nu numai din gura, altfel... cum ziceam... credibilitatea...

innuenda spunea...

Dragul meu, credibilitatea unui artist vine din arta lui. Din ce-ţi transmite.

Ce face Pink după ce coboară de pe scenă mă interesează mai puţin.

Cetateanul Popescu spunea...

Atunci, crede-o. Eu mai astept putin, sa-si insoteasca vorbele cu niste fapte asezonate cu donatii. Pana atunci o trec la categoria "sperante - de urmarit". Si-atat.

A, ca mesajul transmis de ea capata o greutate mai mare prin simplul fapt ca o spune Pink... da, asta e adevarat. Ca acest mesaj trebuia sa capete o greutate mai mare... si asta. Dar in ochii mei credibilitatea se castiga greu, prin fapte, si se pierde repede. Tot prin fapte, de obicei; sau prin absenta lor.

innuenda spunea...

Tu sigur eşti Cetăţeanul Popescu şi nu Cetăţeanul Toma?:)))

alina spunea...

Ba eu as zice ca ma intereseaza si latura personala a artistului care-mi serveste lozinci pe portativ. Nu de alta dar in ziua de azi media face din tantar armasar si deci din orice artist (mai mult sau mai putin) talentat un "star", functie de vandabilitatea la poblic. Iar poblicul pune idoli pe perete, mai ales adolescentii au mania asta sa faca model de urmat din artistii astia. Si trebuie carevasazica sa mearga undeva drumul asta, altfel e "cool" sa vorbesti (sau canti) frumos, fara sa faci nimic bun. Sau sa donezi milioane in acte caritabile, dar iti scurtezi viata la jumatate cu heroina in vena ...
Daca nu s-ar castiga atatia bani in industria asta lucrurile ar sta altfel, bineinteles.
Pana atunci (daca va fi vreodata), noi adultii care gustam si "les fleurs du mal" avem o responsabilitate concreta catre astia mai tinerei si mai fara minte, deci n-ai sa ma vezi laudand un exponent al zicalei "sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa!".
My opinion.

innuenda spunea...

Alina, atunci dă-mi voie să ţi-l prezint pe cetăţeanul Popescu! Vă punem în comisia de cenzori ai artiştilor!:))

Uite eu dacă nu am cui purta de grijă din generaţia nouă, sunt mai permisivă! Mă mulţumesc doar cu arta.
Ca dovadă că-mi place la nebunie muzica lui Amy Winehouse, al cărei nume îl găsim deja în dicţionare la "rehab".

alina spunea...

Pai nu spusei ca sa nu ne placa arta! Si mie imi place la nebunie cum canta madam Amy asta! :) Nebunie frumoasa, cam asa ... :))

Dar nu imi place sa primesc (sau sa vad pe altii primind) lovituri cu rigla peste palma pentru ca nu au fost cuminti, tocmai de la unii care nu prea stiu cu ce se mananca asta (cumintenia).

Si ca ar trebui sa gasim o solutie sa nu le mai intre atatia bani in buzunar artistilor astora din categoria "staruri", ca uite ce ajung sa faca cu ei!
Sau sa le vina "salariul" insotit in mod obligatoriu de terapie si lectii de civilitate, cu tot cu "follow-up". :))

innuenda spunea...

Cum ai zis? ""salariul" insotit in mod obligatoriu de terapie si lectii de civilitate, cu tot cu "follow-up""? :)))))Nu, eşti bună, nene! Eşti bună!:)

Eu zic să le implantăm şi un cip, ca să-i găsim mai uşor! :))

Anonim spunea...

Mi-a placut. Pink face ce vrea ea cu banii ei si nu cred ca n-a facut vreo donatie in viata ei. Pana la urma conteaza mesajul raspandit unor oameni care cred eu se identifica cu el.

alina spunea...

Lasa, Innu, ca ne gasesc ei pe noi, ca tre' sa le cumpere cineva albumele si biletele la concerte! :))

innuenda spunea...

Zuzu, aşa zic şi eu. Că dacă mesajul e bun şi el poate ajunge la inimile cât mai multor oameni, nu are rost să întrebăm mesagerul de ce nu are şapcă !:D

Alina, nu de când există piraterie :)))