marți, 21 octombrie 2008

Consideră-te scos în careu!

Nu o să pricep niciodată maniera ivanistico-divanistică pe care înţeleg să o adopte unii dintre convivialii mei. Care profită de existenţa altora ca de-o curvă, din care se înfruptă cu neruşinare. Ori care, pentru că nu mai au interes în propria viaţă, pun lupa lor voyeuristă pe a ta, trăgându-ţi scaunul înainte de a te aşeza la masa negocierilor ori punându-ţi coarne taman când se declanşează bliţul din ochii lumii întregi.

Prea adesea văd cum rânjeşte derizoriul în manifestările unor semeni, în timp ce alţii hăhăiesc nătâng la poanta proastă.
Dar asta încă nu e nimic pe lângă ce te aşteaptă. Judecarea continuă şi ostilă. Comparaţia duşmănoasă. Condamnarea. Piatra din mâna gloatei a ajuns ca ziarul Universul în filmul Pistruiatul. Semn de recunoaştere.

Poate că n-ai făcut nimic, dar nu asta contează. Mulţimea nu lasă niciodată piatra din mână. Iar individul este însăşi expresia pasului în faţă. Consideră-te scos în careu! Până la urmă, ai făcut tu ceva, nu se poate!

13 comentarii:

Anonim spunea...

... şi oricum, nici o faptă bună nu va rămâne nepedepsită. :P

attorneyatlaw spunea...

Nici nu stiu ce m-a surprins mai tare in articolul asta al tau: revolta manifesta a fiecarei vorbe sau amaraciunea subtil mascata sub ea

deyu spunea...

Niciun suflet nu e fara de pacat. Insa inca nu ne-am invatat lectia.

innuenda spunea...

motanes, nici nu trebuie să faci ceva. E suficient să exişti ca să deranjezi.

atto, las'că forma, ca forma. Dar fondul ne rupe, nene!

deyu,lecţii sunt peste tot. Dar dacă nu eşti atent la ele, tot degeaba!

DoDu spunea...

Cu riscul sa-l supar din nou pe marele generalu, iti atrag atentia ca in fraza de inceput ai folosit o repetitie care deranjeaza. "inteleg"

generalul spunea...

Dodu, replica asta a ta (care vine dupa o reactie ce mi s-a parut cat de cat de bun simt) mi se pare dovada ultimativa a teribilismului. Daca ai de gand sa porti o polemica decenta cu mine, sunt dispus sa iau in considerare acest lucru.

Nu sunt nici "marele general", nici micul general. Sunt un om care, in spatele unui pseudonim, isi scrie gandurile pe un blog.

Daca ai chef de ironii ieftine si putoisme de cartier - pe care vad ca nu contenesti a le afisa aici, pe blogul Innuendei - s-ar putea sa constati ca vorbesti cu monitorul.

Indiferent de optiunea ta, te anunt ca prima mea interventie s-a dorit o pledoarie pentru bun simt si decenta, in conditiile in care lumea virtuala este inundata de bagatori in seama, scriitori inchipuiti, specialisti si falsi lideri de opinie.

Si, nu in ultimul rand, rabdarea mea are o limita.

Daca demersul tau se rezuma la a corecta insemnarile Innuendei, te rog sa ai bunul simt de nu mai strecura ironii la adresa mea. Accepta-mi prezenta aici si obisnuieste-te cu ea.

innuenda spunea...

Dodu, am corectat.

Repetiţia lui "înţeleg" are o explicaţie. Textul a fost publicat pe blog în altă formă. Începea cu "încă nu mă pot obişnui cu maniera...".

Ulterior am descoperit exact aceeaşi construcţie ("încă nu m-am obişnuit cu scormonitorul prost-gust al lumii în care trăiesc...") două texte mai jos, la articolul "Mă adaptez deci exist!"
Aşa că am schimbat strict bucata repetitivă, înlocuind "încă nu m-am obişnuit" cu "nu o să înţeleg niciodată". Nu am recitit întreaga frază după aplicarea schimbării şi de aici repetiţia, întradevăr supărătoare.

Generale, mă bucur să te revăd! Atât de mult, încât sper să nu-ţi strice nimeni şi nimic cheful. De aceea, oricât de mult mi-ar plăcea cum conduceţi ostilităţile tu şi dodu, sper că veţi reuşi cumva să reinstauraţi armonia în relaţiile voastre virtuale. So, peace, bro'? :)

Anonim spunea...

Nu am nimic cu Dodu, Innu. Dodule, n-am nimic cu tine, domnule. Am explicat deja despre ce-i vorba.

De dragul gazdei, eu nu ma mai bag. :)

DoDu spunea...

Mult mai bine innuenda, dupa modificare.
Innuenda, daca tu imi spui sa nu-ti mai fac observatii, eu nu-ti mai fac( desi asa am debutat pe blogul tau), pentru ca eu, personal, nu castig nimic din asta.
In ciuda marelui generalu'.
Eu nici nu ma pricep la literatura, iti scriu din perspectiva unui iubitor si consumator de literatura, un ageamiu, fara grade si fara galoane, fara vizitatori si fara fani.
Am intrat la generalu si am vazut ce scrie, deci nu ma intereseaza, tu ai zece clase deasupra, asta fara nici o suparare, ai scanteie. Fara scanteie poti sa scrii vrafuri intregi ca nu iese nici un part.
Insa ma repet, o sa-ti citesc articolelel, dar nu mai intervin. Ce ciudat ca in sprijinul unui avocat sa sara un alt avocat fara sa-i ceara nimeni nici un fel de serviciu. Se baga asa, singur in seama.

innuenda spunea...

Dodu, nu sunt de acord cu tine. Generalul chiar are scânteie.
Adică ok, ţi-a căzut greu omul, dar c'mon, orice poti spune despre el, doar că este un personaj plat, fara talent nu. Părerea mea.
Eu insist să îngropăm sabia aia.

Dorian spunea...

Daca tie iti place e perfect. Pentru gustul meu nu are smac. Stii, fiecare isi rafineaza gusturile.
Eu sunt bine, multumesc, nu i-am sarit eu in capul omului, n-am ce sa ingrop!
Succes!

Anonim spunea...

:)

Asa mi-as dori sa nu am dreptate cand spun ca in lumea blogurilor traiesc (si) o multime de comentatori frustrati de faptul ca nimeni nu le recunoaste meritele inchipuite.

Dar... am din nou dreptate! :) Ei chiar exista. Iar marele lor merit este acela ca ma amuza.

Sa observam ca Dodu nu mi s-a mai adresat direct in cea de-a doua lui interventie. Adica s-a limitat la niste pareri despre insemnarile mele lipsite de "smac". (ce rezonanta intelectuala rafinata are acest termen).

El n-are ce sa ingroape, auzi :)) Mai... omule. Am precizat ca am pledat pentru decenta. Innu este o femeie, ma. Nu-i frumos sa o corectezi pe blog, chiar daca ai avea de ce. Asa cum este cel putin jenant s-o periezi (nu ca n-ai avea motive) in incercarea de a te apara si a-i starni interesul. Fa-o altfel. Scrie ceva pe gustul ei. Uite, iti dau un sfat. :))

Exista blogari fara "smac" ce-au scris insemnari pe gustul Innuendei. Curaj!

De vreme ce nu poti retorca, calibrandu-ti retorica asa cum trebuie, trage-ti singur doua palme de bun simt si fa-ti urechile palnie: nu te cunosc si nu am nimic cu tine. Mai mult, eu nici nu am avut curiozitatea sa dau click pe link-ul profilului tau. (cred ca a existat o data un link activ).

Asadar, nu ma intereseaza nici persoana ta, nici daca ai smac sau nu, scanteie sau daca te chinuie talentul.

Cand faci abstractie de comentariul ce-ti era adresat si recriminezi, eu zic ca nu-i faci impresie buna gazdei - tind sa cred.

Altfel, inca o data, toate cele bune iti doresc.

(sunt avocat, yupi).

Anonim spunea...

In marea-mi generozitate, ti-am lasat o ciosvarta de cacofonie. Folosteste-te de ea.