duminică, 14 martie 2010

PR cu miză rapidă

Am o ”prietenă” care de când o știu face la fel. Nu mă caută cu anii. Apoi o face și pare să fi căzut în patima socializării imediate. Vreo două săptămâni mă sună, insistă să ne vedem, mă văd cu ea aproape cu forța, eventual îmi dă, cu acea ocazie, și vreun cadouaș gen:”m-am gândit la tine când l-am văzut”.

Ei și, nimic anormal, ați putea spune! Doar că, fiecare revenire a ei se ”întâmplă” în proximitatea unui eveniment de genul :”mă mărit”, ”am botez”, ”m-am despărțit”, ”am demisionat”...De când am observat coincidențele astea bizare, am înțeles că fac parte dintr-un program de PR cu miză rapidă. Femeia creează evenimente, ca să-și mediatizeze viața și să-mi obțină favorul.

Foarte asemănător cu ce mi se întâmpla pe când eram liberă să fiu curtată de bărbați.

24 de comentarii:

zuzeta spunea...

uff, bine ca ai revenit. ma marit si eu, botez, ma despart, demisionez. te-am convins?! :))

innuenda spunea...

:))) Zuzeta, neah! Va trebui să vii să-mi spui asta în fiecare dimineață.:)

alina spunea...

Dependenta asta ... :)).

innuenda spunea...

Alina, eu una mă recunosc învinsă! :)))

Nea Costache spunea...

Poate "prietena", dupa caz, are nevoie de felicitari sau plansete pe umar!

innuenda spunea...

Păi clar, nea Costache! Dar mie nu-mi plac prietenii ăștia care te caută numai când au nevoie de tine. Mie-mi plac oamenii pe care știu de unde să-i iau, iar relațiile îmi plac stabile și consistente. Greșesc oare?

Marian S. spunea...

A, bine ca nu-ti face altceva. Hai sa te invat, ca sa stii de ce sa te aperi.
Am un amic avocat. Amicul asta are doua ``calitati``: e afemeiat si nu stiu de unde naiba face rost de o palinca minunata. Eu si un alt amic (un trio formidabil) mergem la el si ii laudam palinca, in prima etapa. Dupa ce ne serveste cu o cantitate suficienta (ca sa sublinieze ca avem dreptate) trecem la faza a doua. Al treilea amic intreaba despre femei, eu il intreb cite ceva din domeniul legislativ, in caz ca am nevoie. De-abia la cafea se trezeste si spune: bai, mai termina cu intrebarile, eu sunt avocat si cind casc gura trebuie sa produc bani, ai inteles ? Ia uite mai, iar m-a pacalit Marian asta ...

innuenda spunea...

Lasă, că am trăit tot felul de ”prietenii” inclusiv de când sunt avocat.

O prietenă de-a mea mă sună să-mi expună o problemă de familie cu o pensie alimentară pentru care existau amenințări că se vor solicita majorări prin instanță. Și cum e cu aia? Da cu ailaltă? Dar daca...? N-aș putea totuși să...?

Și dupa ce timp de o ora mă ține cu treaba asta: și cu povestea și cu partea juridică a poveștii, îmi spune: ”Păi bine că știu acum cum vine treaba, ca să-mi dau seama dacă procedează corect avocata, că-ți dai seama că ne-am pus avocat.”

Deci prietenii se împart în două: cei care doar întreabă, dar de plătit plătesc un alt avocat și cei care vor să te tocmească avocat, crezând că, fiind prieteni, pentru ei prestezi gratis! (deși mai e și categoria intermediară, care cred că, fiind prieteni, le vei cere un milion-două pe un proces care durează un an):)))

So...sunt multe frustrări ale avocaților pe tema asta. De fapt, am mai scris despre ele.

Marian S. spunea...

No, tocmai am zis, sunt trei categorii. A treia categorie o reprezintă cei care ştiu să te tragă de limbă eficient.
Dacă nu merge nici aşa îl trag de limbă pe cotrobăitoru` default, ăsta lucreaza mereu pe gratis !

innuenda spunea...

Nu cred că există avocați care să fie...trași de limbă. Mie cum mi se pune o întrebare juridică, cum îmi pornește ceasul de pe birou (și indiferent unde-aș fi în momentul ăla, îl aud!) :)))

Catalin spunea...

Cam asa am facut eu ca sa colectez voturi pentru RBF. Am realizat ca am in lista de contacte sute de oameni cu care n-as putea mentine o legatura sincera. Asta in contrast cu situatia de acum ceva ani, cand imi doream mai multi prieteni. Acum, in mod ironic, am ajuns sa-i dezamagesc pe cei din jur pentru ca nu am timp pentru fiecare in parte. Dar parca e mai bine asa. :)
Win some, lose some.

innuenda spunea...

Aș opta pentru calitate, Cătă! Bine, asta în mod normal. Când vine vorba de voturi, cantitatea primează, e clar!:)

(PS. Pe mine mă enervează de mor Festivismul, Concursurile, Juriile și Premiile. Deci și RBF.:) Mai bine dezvolți treaba cu stand-up comedy. Aia e o treabă cât se poate de serioasă și de mișto. Și arăți bine pe scenă!;):)

motanes spunea...

!

innuenda spunea...

?

motanes spunea...

Mi-a fost teamă să nu se interpreteze, cumva. Deşi nu ştiu ce aş cere de la tine în afară să scrii mai des. :D

innuenda spunea...

:)) Am înțeles chiar și așa. Elipticule.

motanes spunea...

Ştiu că eşti deşteaptă, se vede din privire, dar în faţa mea n-au rămas semne de întrebare neculcate. :D

innuenda spunea...

Motanes, behave your self!:))

Catalin spunea...

Sa stii ca am dat-o pe drama in ultima vreme si sunt mai natural pe scena. Am facut cativa spectatori sa planga. Deci.. nu exista cale de intoarcere.. asta e directia in care TREBUIE sa merg. :))

nihilistul spunea...

Dragă Innu,
Cale de ceva timp îmi tot promit să (re)vin pe blogul tău ( pentru prima oară în calitate de "postac") şi să-ţi mărturisesc, spăşit, ca un misogin patentat ce sunt (care-şi trădează propriile "convingeri" )că...îmi place cum scrii! Asta chiar dacă nu întotdeauna rezonez cu opiniile tale! Însă chiar şi atunci - când despărţirea înţelesurilor e insurmontabilă - găsesc resursele unei alterităţi... frumoase - : )! Sunt puţine dame (literar vorbind) care-mi plac: Adrian Bittel, Nora iuga ( şi alte câteva poetese) Referitor la postarea ta ( ca să nu fiu, totalmente, offtopic)am o singură raţiune ( dezarmant de simplă): E de preferat ca cineva să ne caute ( fie şi din interes) decât deloc!

innuenda spunea...

Cătă, așa să faci! M-am săturat de actori urâți!:)))

Nihilistule, am trecut pe la tine și mi-a plăcut și mie cum scrii. De la prezentare :) și până la bătrâni m-a stăpânit tot un zâmbet în colțul gurii.

Manole spunea...

Asa era si fosta mea soacra..cu care imparteam in mod nefericit casa...cum venea vreo sarbatoare...cum o apuca raul...de ma lasa cu toate in brate si cu grija ei pe deasupra...
No, ca am scapat!

innuenda spunea...

:))) Asta-i bună! Ia s-o folosesc și eu cu al meu, că tocmai a început curățenia de Paște și mă cam doare lenea!
No, bine c-ai scăpat, Manole!

Strumful spunea...

Eu am doua prietene care ma suna doar cand au nevoie de ceva, de multe ori le-am dat si nu am mai primit inapoi, nu tin la lucrurile materiale prea mult, norocul meu!
Ma intreb de ce le mai consider prietene, oricum, oricine mi-ar cere, daca am dau.