sâmbătă, 10 aprilie 2010

Homo Sapiens Servilissimus

Îl văd acolo, în mijlocul mulțimii, îndesând dumicatul elegant, în gurița-i prim-ministerială. Mestecă încet, cu buzele închise dar zâmbitoare, în timp ce gloata agonizeaza cu respirația oprită de așteptare. Trage apoi o dușcă și, arătându-și cu fereală dinții mici, nu care cumva sa se fi agățat vreun rest de ei, dă din cap a ”buuun, tare bun!”

Adunătura explodează. A primit botezul! Râsetele încep să curgă îndatoritoare pe pantofii premierului. Capetele, înfipte în spinări ușor îndoite, a servilism, își redobândesc demnitatea și, mai mult, se dau pe spate, cu gușile înfoiate ca la curcani. Țara răsuflă ușurată în fața gestului de mărinimie al lui vodă. Nu...Vodă-Vodă, da...pe-acolo!

Scame imaginare îi zboară de pe haine lui Boc, ciugulite de primari, consilieri locali, prefecți, afaceriști, mărimi care mai de care. Efectul este copleșitor!
Mă uit și aproape nu-mi pot crede ochilor: în mijlocul lor, mititel, mulțumit, Boc pare un titan.

6 comentarii:

anadana spunea...

N-am vazut scena, dar am vazut alta, cand el, boculetul-boc,era surprins de tata-boculet-boc facandu-i cioc c-un ousor direct in capsor(na, ca rimeaza!)S-a abtinut primul nostru ministru sa nu-i arda o scatoalca batranelului pus pe sotii :)

innuenda spunea...

Anadana, chiar dacă nu ai văzut-o, ai văzut-o, de fapt. De mii de ori. E scena cu Ceaușescu în vizită de lucru, reeditată. :)

anadana spunea...

Ai dreptate, am vazut-oooo!

innuenda spunea...

Aia cu oul ciocnit de capul lui a fost chiar simpatică. Un sincer, părintesc :”Băiete, nu uita de unde-ai plecat!”
Neprețuită moaca...băiatului. Care cred că nu s-a amuzat, de fapt, deloc, gândindu-se numai cum voe exploata televiziunile treaba respectivă. :))

motanes spunea...

E jalnic. Jalnic pentru că a devenit banal. Nu trebuie să ne deranjeze că-l cheamă Boc, trebuie să ne deranjeze că oricând cineva este gata să-i locul. Aceiaşi proşti suntem noi. Ţară de păcălici, popor nărod şi impotent. Analizaţi, înjuraţi-mă, mai gândiţi-vă şi apoi daţi-mi dreptate!

innuenda spunea...

Eu sar peste primele 3 operații și-ți dau direct dreptate, motanes! :)