joi, 24 octombrie 2013

Cum să recunoști un donjuan

Mă pricep la bărbații curvari. Nu glumesc! Știu dinaintea lor cum va fi. Nici nu e greu. Practic, trebuie să ghicesc o carte din două și am tot atâtea încercări.

În mod paradoxal, deși sunt atâtea tipologii feminine, donjuanii nu variază decât în forme care nu au legătură cu varietatea. Altfel, s-au blocat la ramificația primordială: Învinsul și Învingătorul. Două tăișuri ale unuia și aceluiași paloș: seducția.

Învinsul este un donjuan minuțios și calculat. Îți dă dovezi de bunătate nesfârșită, de blândețe, motive de admirație, apoi îți spune povestea lui tristă, despre o iubire imposibilă, un părinte autoritar, poate pierderea cuiva drag...Și așteaptă. Apelează astfel, subtil, la spiritul tău matern, accesându-ți nevoia de a alina, de a înțelege. Știe că fetele, când cresc, devin mame și, chiar dacă nu au copii, găsesc ele ceva de oblojit! Vede cum așteaptă ”mămoasa” înăuntrul oricărei femei -oricât de puternice- precum sculptura în blocul de piatră și-i croiește drum în afară. Joacă totul pe cartea nefericirii și, aproape de fiecare dată, câștigă: femeilor le plac dramele. Desigur, trebuie să-și fi dat și natura concursul cu o înfățișare cât de cât atrăgătoare, altfel orice strategie devine zadarnică!

În materie de femei, Cuceritorul nu are răbdarea Învinsului. El nu umblă la coarda ta sensibilă, ci la vanitate! Așteaptă-te să meargă pe prima mână și să joace la cacealma, spunându-ți de la primele întâlniri că ești unica femeie pentru care ar face orice și singura care-l refuză! Te provoacă printr-o biografie de învingător pe care și-a construit-o special pentru a te face să te simți importantă, diferită, cea mai. Calitatea lui principală e persistența. Te va măguli atâta insistentă atenție, iar dacă fugi, te vor bântui complimentele lui până te vor prinde cu garda jos și-i vei ceda.

Singura asemănare a celor doi este că declinul relației cu oricare dintre acești donjuani începe la scurt timp după asediu. Practic, după ce bifează. Așa că, dacă nu cumva ești în căutarea unei aventuri sau a unei suferințe prelungite, ai face bine să ocolești curvarii.
E valabil și pentru tine, da, tu, cea care citești zâmbind neîncrezătoare! Viața te aduce uneori în situații în care ai fi jurat că nu te vei afla niciodată și atunci orice poveste, orice argument sau detaliu al altuia poate fi colacul tău de salvare.

10 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Ce faci cand iubesti un curvar?Tot alearga dupa mine,spune ca ma iubeste,eu fug de el ,el se consoleaza cu altele in lipsa mea,eu il iubesc,dar pe zi ce trece imi pierd tot mai mult increderea in el...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
innuenda spunea...

Păi, dacă-l iubești, îl accepți așa cum este. E mai bine să suferi din dragoste decât să nu fii iubit și să nu iubești pe nimeni.:)

Camelia spunea...

Ei, de unde ai ştiu că zâmbeam, ajunsă în dreptul unor cuvinte, cam pe la sfârşit, minunato?
Craii ăştia de zici de ei sunt o specie care se reinventează cumva, deşi înăuntrul lor vor rămâne mereu nişte amărâte de cuvinte obosite prin uzaj, astea cu care îşi farmecă prada naivă, nealeasă la întâmplare.

innuenda spunea...

:) Am mizat pe faptul că, dacă nu a făcut-o înainte, măcar după ce va citi fraza aia va zâmbi careva!

Marian S spunea...

Uite cum sperii tu tot regnul feminin!!!
N-o credeţi, fetelor, veniţi să vă explice un nene cu păr alb în cap că mai sunt şi alte genuri. :P

innuenda spunea...

Alte genuri de donjuani, Mariane, că eu despre ăștia vorbeam?

Marian S spunea...

Aceasta rămâne o întrebare cu răspunsuri personalizate.

Mircea Popescu spunea...

Mai e si genul donjuanului vedeta, care abia face fata ofertei, care crede ca totul i se cuvine, care se apleaca asupra florilor ca si cum le-ar face o favoare. Dar vai, mereu se scuza ca el nu este decat o victima.