luni, 2 decembrie 2013

De vrajbă cu lucrurile mele

Toate lucrurile pe care nu le-am făcut, toate modurile în care n-am fost își arată azi colții la mine. Mă mârâie timpul lor trecut ireparabil. De câte ori am fost rigidă, de atâtea ori m-am lovit cu capul de pragul de sus și mi-a sunat a deșteptare dureros de tardivă. Am pierdut bucăți importante din posibilitate. Și asta mai ales pentru că n-am îndrăznit contrariul.

Au fost însă și acte nechibzuite. M-am dus pe tocuri să escaladez Himalaya, am privit eclipsele de soare fără ochelari, mi-am dat foc punților odată trecute ca să nu mai am cale de întoarcere și am crezut, de fiecare dată, că mie nu o să mi se întâmple. Dar mi s-a-ntâmplat. Consecințele tuturor acțiunilor sau inacțiunilor mele prostești mi-au fost lecția.

Am primit-o și am jurat că voi începe să fac numai ce trebuie. De mâine. Mă tem, însă, că mâine devine azi, după 12 noaptea și orice-aș avea de făcut important, consumptiv, asumat, se va reporta. Tiparul după care îmi croiesc mental viața s-a dovedit deseori depășit de realitatea care prindea să-mi pleznească pe la cusături. Iar ultimul lucru pe care l-aș vrea este să eșuez în teorii perfecte.

5 comentarii:

Mircea Popescu spunea...

Stai sa vezi cand vei intra in vrajba cu "toate lucrurile pe care" le-ai facut! :)

innuenda spunea...

Ah, pe astelalte mi le asmute conștiința zilnic! :)

Camelia spunea...

"Toate lucrurile pe care nu le-am făcut", după ce le desfac de pe gânduri din neîntâmplat le pun într-o cutie pe care o etichetez ca fiind infructuos bilanţ de tentative şi-aşa se face că am o adevărată arhivă a stărilor pasive în care mi s-a îngustat apetenţa pentru unele şi de-aici renunţul.
Glumesc, aşaşiaşa.

Joker spunea...

Nu există teorii perfecte, există principii neexploatate, lipsă de oportunități sau oameni..

innuenda spunea...

@camelia:de ce nu le reportezi? Nefăcutele de azi pot deveni făcutele de mâine. Dacă vrei, desigur și dacă te organizezi în sensul ăsta!;)

@joker: nu te contrazic. Doar că eu voiam să spun că nu aș vrea să mă omoare practica. You know...știu teoria, dar practica mă omoară!