luni, 7 iulie 2014

Dear Facebook friend,

Așa și? Te-ai tuns, ți-a născut nevasta, ți-a plecat copilu-n tabără sau i-a căzut primul dinte sau ți-ai făcut selfie cu pisica. Grozav! Pentru tine. Nouă celorlalți ni se rupe. Ce treabă am eu cu treburile tale? Nu mă interesează nici cât m-ar interesa ce film rulează la cinema într-o zi când n-am chef să ies la un film în oraș.

Nu te-mpăuna aiurea cu câți stau la coadă să-ți dea like-uri! E politețe, sărmane prietene virtual! De genul: ”copilul e cam urâțel, dar dacă nu-i dau like o să fie ca și cum i-aș spune-o maică-sii în față!” Ori poate răutate, ca atunci când dai like și adaugi ”suuupeeerbăăăăă!”la cea mai urâtă poză a prietenei mai frumoase ca tine, doar-doar și-o pune-o la profil! Sau fățărnicie cum e când îți scrie ”Ce bine vă stă împreună! Să fiți fericiți!” exact una care ar vrea să-ți ia bărbatul.

Nu-i așa că știai toate lucrurile astea? Bineînțeles că le știai! În relație cu FB-ul, tu ești potentatul, bătrân, urât și cu bani, în fața tinerei frumoase. Știi precis ce vrea ea de la tine. Dar fiindcă, pentru asta, este dispusă să-ți dea ceea ce îți dorești tu de la ea, intri în joc. Sigur că ai și tu momentele tale de nebunie când crezi că nordu-i sud și tu ești altfel și tinerica te iubește și like-urile măsoară sentimente față de tine și interes pentru viața ta. Cel mai adesea, însă, știi exact cum stai și unde te afli. Stai într-o listă tot mai mare de mincinoși.
Dar fii pe pace, chestiunea o să rămână strict secretă! Între noi doi. Fair enough?

10 comentarii:

Mircea Popescu spunea...

Eu ma omor dupa refrenul: "Daca nu esti pe FB, nici nu existi" :)))

innuenda spunea...

Cum, Mircea?! N-ai cont de FB?! Credeam că, în afară de tata, toată lumea are!:)))
FB e noul televizor, telefon, email, google, site matrimonial și...mă mai gândesc. ;)

Camelia spunea...

Chiar m-am întrebat ce măsoară laicurile alea, cum te simţi când ele escaladează; bine, eu neavand cont pe facebook, aşadar, neavând prea mare habar despre, şi e aşa cum zice Mircea, aşa mi-a spus şi mie cineva, că sunt ca şi nefiind, neexistând în hiperralitatea asta, narcotică rău pentru unii, başca ficţiune convenabilă, că mai e şi de-asta.

Ce-mi place cum faci din fenomenul ăsta unul declanşator de hazuri; zi-le, Innuenda!

innuenda spunea...

Camelia, dacă mă-ntrebi pe mine, ele măsoară practic orice: de la cheful de ars gazul până la prietenie, de la admirație, la perfidie, politețe, interes meschin și tot așa. E o prostie FB...așa cum sunt și țigările, dar tot le fumăm unii dintre noi (nu eu, eu m-am lăsat de 12 ani). :)

cristina spunea...

Probabil ca FB poate fi privit si ca o arhiva a fatarniciei de zi cu zi, din viata reala, unde fatarnicia e mai putin evidenta daca nu stai sa faci statistici. Pe de alta parte, vad multi acolo care nu dau like-uri de complezenta. Si nici eu nu fac asta daca textul sau imaginea postate nu rezoneaza cu ceva in mine.

In alta ordine de idei, citeam undeva sau ascultam o emisiune la radio - nu mai retin - ca postarile prietenilor de pe Facebook sunt sursa de depresie. Problema ar fi ca iti judeci viata ta concreta, pe care o vezi ca nu e excesiv de roz 24/7, prin comparatie cu cea pe care ti-o imaginezi ca o duc ceilalti, care par ca au numai impliniri, ca mama lor e perfect sanatoasa pana la adanci batraneti si ca o tin numai intr-o vacanta exotica tot anul.

Eu una cred ca pentru cei care au si de luat, nu numai de postat, Facebook-ul e un loc interesant de trecut pe acolo.

innuenda spunea...

Eu am citit că-s sursă de depresie dacă ești doar privitor de FB, pentru motivul menționat de tine (viața ta iese prost din compararea cu viețile altora). Cică dacă ești activ pe FB dimpotrivă, e un mod de relaxare.

.

Vio Vs spunea...

Facefuck.cum :)))
and cut

Mircea Popescu spunea...

http://madamesagadevin.skyrock.com/3010494363-HONESTY-ON-THE-INTERNET-ANALYSIS.html sau http://calgaryisawesome.com/2012/10/26/is-there-honesty-in-online-dating/

innuenda spunea...

Mircea, poza de la prima adresă o știu de pe FB. Nu sunt psiholog, dar discrepanța dintre prezența virtuală și realitate s-ar putea să aibă legătură cu vanitatea/stima de sine/nevoia de confirmare. Cât despre ultima adresă, deja suntem în alt film decât FB: saiturile de întâlniri. :)

Marian S spunea...

LIKE!!!
PS: nu ştiu unde naiba vedeţi voi site matrimonial pe FB, eu n-am reuşit să găsesc nimic.